Weer een blij kind

Dat wil jij toch ook?

Als ouder wil je jouw kind onbezorgd zien opgroeien.

Je wilt dat jouw kind zelfvertrouwen heeft, gelukkig is en elke dag met plezier naar school gaat.

Helaas valt het niet mee om als ouder jouw kind hierin te begeleiden.

Op sommige momenten zit je echt even met je handen in het haar. Je voelt je soms geen goede ouder, omdat je jouw kind elke dag ziet worstelen en niet weet waar je moet beginnen om hier verandering in te brengen.

Allereerst wil ik je meegeven dat jij een geweldige ouder bent!

Je bent namelijk terecht gekomen op deze pagina over het Weer een blij kind platform. Dit wil zeggen dat jij op zoek bent naar een aanpak die jouw kind verder gaat helpen. Je wilt een goede band met jouw kind hebben of de band met jouw kind herstellen.

Elke dag stuur jij jouw kind naar school om te leren en te groeien.

Voor veel kinderen sluit de lesstof totaal niet aan en leren ze ook niet hoe ze hun talenten kunnen inzetten. Misschien is dit voor jouw kind ook wel het geval, omdat jouw kind faalangstig, beelddenker of hoogsensitief is.

Of misschien heeft jouw kind wel dyslexie, dyscalculie, ADD, ADHD, of autisme. Ook kan het zijn dat jouw kind (hoog)begaafd is en dus een anders denkend brein heeft.

Allemaal labels, die niet betekenen dat jouw kind zich niet gezien en gehoord mag voelen.

En al zeker niet dat jouw kind niet als een blij kind door het leven kan.

Visie weer een blij kind

Je hebt als ouder het beste voor met je kind

Herken je onderstaande kenmerken bij jouw kind?

 • Heeft faalangst en gaat spannende dingen het liefst uit de weg
 • Presteert onder het niveau wat je verwacht als ouder
 • Begrijpt de lesstof van school niet en leert op een andere manier
 • Heeft een negatief zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen
 • Heeft vaak een vol hoofd wat zich uit in boosheid en/of verdriet
 • Voelt zich niet begrepen door anderen
 • Vindt het lastig om emoties op een passende manier te uiten
 • Reageert heftiger op gebeurtenissen en heeft een diepgaande verwerking

Je wilt dat jouw kind zich staande weet te houden in de maatschappij. Het liefst met een groeimindset, waardoor het veerkrachtig in het leven staat.

Er is niets fijner dan te zien dat jouw kind zelfvertrouwen heeft en gelukkig is.

En dat is mogelijk!

Op het Weer een blij kind platform vind je alle informatie om jouw kind verder te helpen.
Je hoeft niet langer met jouw opvoedkundige vragen te blijven rondlopen. Deze kun je dagelijks stellen in de community of live tijdens de maandelijkse Q&A sessie.

Je merkt dat je niet de enige ouder bent die vragen heeft over opvoeding.

Het platform staat boordevol handige tips, die jij gelijk in de praktijk kunt toepassen. Je zal merken dat jij jouw kind steeds beter begrijpt. Je krijgt meer begrip voor de emoties en het gedrag van jouw kind. Je krijgt tools om gerichter met jouw kind in gesprek te gaan.

Schrijf je in zodat jullie weer samen kunnen lachen en genieten!

Google-5-sterren Weer een blij kind

Twee van onze kinderen gaan naar Monique voor extra uitleg en vooral een andere manier van uitleggen van de stof die op school moeilijk voor ze is. Wij als ouders kunnen niets anders dan lof uitspreken over Monique en haar praktijk. Monique is enthousiasmerend, positief, kundig en heel lief voor de kinderen en ook naar ons als ouders. Ze ziet mogelijkheden en laat de kinderen vooral voelen dat ze goed zijn zoals ze zijn. Een boost voor het zelfbeeld en zelfvertrouwen, wat weer doorwerkt in hun schoolprestaties! Ze zitten lekker in hun vel en hebben al heel veel ontwikkeling doorgemaakt.

Marieke vd Kooij

Google-5-sterren Weer een blij kind

Monique is een vakvrouw en zeer betrokken. Uit eigen ervaring voor mijn dochter en gesprekken met haar. Dit blijkt voor mij uit haar constante ontwikkeling en bijscholingen. Als ouder voel je je ook gehoord en gesteund bij haar en leer je zo ook samen hoe je kind bij te staan en heb ik daarin ook eigen groei ervaren. Het maakt Monique een betrouwbaar persoon en bijzonder prettig om mee te werken.

Carola Leertouwer

Google-5-sterren Weer een blij kind

Zo fijn om iemand te hebben ontmoet die vrijwel direct kon plaatsen waar de klachten van onze dochter wel vandaan kwamen nadat zij medisch helemaal was doorgelicht. Er was voor ons heel veel herkenning en verbazing wat allemaal te maken had met deze diagnose. De dingen vielen op zijn plaats en maakte onze dochter nog bijzonderder, en voor haar veelal een stuk erkenning dat ze anders mag zijn. Monique heeft haar een luisterend oor geboden en was zeer ondersteunend om haar hiermee te leren omgaan om de klachten te doen verminderen. Het is een lange weg maar met Monique’s enthousiasme en verheldering was het zeer prettig waar ze veel aan heeft in de toekomst.

Anton Ooms

Hieronder vind je de belangrijkste voordelen van een lidmaatschap op het
Weer een blij kind’ platform met community:

 • Een blij kind met meer zelfvertrouwen. Doordat je leert hoe je jouw kind kunt begeleiden op een manier die goed bij hem/haar aansluit, waardoor jouw kind meer zelfvertrouwen krijgt.
 • Meer kennis. Op het platform vind je alle informatie over faalangst, beelddenken en hoogsensitiviteit, zodat je jouw kind beter begrijpt en kunt begeleiden.
 • Verschillende manieren van kennis tot je nemen. Iedereen leert anders. Daarom bieden wij de informatie op verschillende manieren aan: via artikelen, visuals, video’s, werkbladen en live Q&A sessies, workshops én masterclasses.
 • Elkaar verder helpen. Misschien heb jij wel een goede tip of aanpak die je wilt delen in de community, omdat je hier goede ervaringen mee hebt.
 • Meer tijd om te genieten. Doordat jouw kind beter in zijn/haar vel zit, komt er weer rust bij jullie en hebben jullie meer tijd om te genieten van en met elkaar.
 • Heb jij weinig tijd om te lezen en weet je graag snel waar een boek over gaat? Dan vind je op het platform ook samenvattingen van boeken, zodat je deze kennis ook snel kunt toepassen.
 • Als je nog meer coaching en diepgang wilt of privé iets wilt bespreken, is er de mogelijkheid om een individuele coachsessie te boeken.
 • Niet alleen lezen en luisteren, maar direct over tot actie door middel van de coachopdrachten die op het platform te vinden zijn.
 • Verbinden met gelijkgestemden. Je ervaart dat je er niet alleen voor staat en dat er meer mensen zijn die tegen dezelfde uitdagingen aan lopen.
 • Successen vieren en delen. Het is goed om niet alleen de uitdagingen te delen, maar vooral ook de momenten waarop het goed gaat. Je mag dan best even trots zijn op jouw kind en jezelf als ouder, met wat jullie bereikt hebben.
 • Het is ook mogelijk om jouw vraag live beantwoord te krijgen tijdens de maandelijkse Q&A sessie. Je stuurt jouw vraag vooraf in en krijgt live antwoord.
 • Op het platform heb je de mogelijkheid om individuele trainingen aan te schaffen die passend zijn bij wat jouw kind nodig heeft.
 • Dagelijks vragen stellen in de community. Er wordt uiteraard heel respectvol en zonder oordeel omgegaan met jouw vragen.

Google-5-sterren Weer een blij kind

Ik zag dat mijn zoon soms worstelde, maar ik wist niet wat ik moest doen of zeggen om hem vooruit te helpen. Hij denkt anders dan ik, ik kon hem dus soms ook echt niet bieden wat hij nodig heeft.

Ik heb gelezen, gegoogeld en kwam bij Monique uit. Een feest van herkenning, al bij het eerste gesprek. Antwoorden op vragen, begrijpen van elkaar en het meest belangrijk, een kind dat lachend buiten komt. En lachend uit school komt. Hij bloeit op, kan benoemen waar het misgaat en frustratie maakt plaats voor uitleg en discussie.

Natuurlijk zijn we het nog niet altijd eens en kijken we nog steeds anders naar de dingen. Maar hij heeft als hoogsensitief persoon erkenning gekregen voor zijn superpower en iedereen om hem heen begrijpt veel beter hoe dat dan bij hem werkt.

Zelf vindt hij de gesprekken met Monique heel open en fijn en heeft geleerd om makkelijker problemen op te lossen. Ik zie een jongen die in zijn kracht is gezet.

Ik vind Monique een super enthousiaste en heel deskundige coach die snel verschil maakt. Een aanrader.

Laure van Oost

Google-5-sterren Weer een blij kind

Na een enorme zoektocht naar passende ondersteuning zijn we bij Monique van Lessons4you uitgekomen. Mijn dochter wilde in groep 3 niet meer naar school. Ze kreeg door dat ze anders leerde dan haar leeftijdsgenootjes. Belangrijk was dat haar zelfvertrouwen goed bleef en dat ze juist in haar kracht werd gezet. Die kracht is dat mijn dochter heel sterk in beelden denkt. Monique laat perfect de lesstof aansluiten op de beelddenk gedachte van mijn dochter. Sinds ze bij Monique is, zien we dat ze een echte sprong heeft gemaakt op school. Nadat school in contact is gekomen met Monique en het beelddenken hebben ook de docenten zich laten trainen in de beelddenk techniek door Monique. Hierdoor begrijpen wij als ouders, maar ook de docenten, veel beter hoe we onze dochter als beelddenker kunnen ondersteunen.

Judith van Brussel

Google-5-sterren Weer een blij kind

Wij hebben Monique gevraagd onze dochter te helpen steviger in haar schoenen te staan. Onze dochter was erg onzeker en werd gepest. Ze had al verschillende SoVa trainingen gehad op school die haar toch net niet dat beetje power gaven wat ze nodig had.
Bij Monique hebben we haar in een half jaar tijd echt zien opbloeien tot een pubermeisje dat staat waarvoor ze staat! Die weet wat ze wil! Dat blij is met zichzelf en zelfvertrouwen heeft en uitstraalt!
Het pesten is helemaal over!!!
Wij zijn heel blij met de begeleiding van Monique en kunnen haar iedereen in een soortgelijke situatie van harte aanbevelen!

Laurian van den Dikkenberg

Wie heeft het Weer een blij kind platform opgericht?

9125

Monique van Zoelen

Monique is de oprichter van dit platform. In de 15 jaar dat zij als leerkracht werkte, ervaarde zij dat kinderen in het huidige onderwijs en samenleving, niet altijd zichzelf kunnen én mogen zijn. Op 3 augustus 2011 richtte zij haar praktijk Lessons4you op. Hier richt zij zich vooral op kind- en oudercoaching voor kinderen die faalangstig, hoogsensitief en/of beelddenker zijn.

Uit ervaring weet ik dat het moeilijk is, om jezelf als hoogsensitief persoon en beelddenker staande te houden binnen het huidige onderwijs en de maatschappij. Het onderwijs sluit niet aan op jouw manier van denken en leren. Je hebt te weinig zelfvertrouwen en bent niet weerbaar genoeg, waardoor je een gemakkelijk slachtoffer bent voor pesters. Je voelt je anders en niet begrepen door de omgeving om je heen. Maar dit mag je nooit vergeten: “Je bent goed zoals je bent en jij mag er zijn!”

Wat zeggen anderen over Monique in reviews?

 • “Ik vind Monique een super enthousiaste en heel deskundige coach die snel verschil maakt.”
 • “Monique is een vakvrouw en zeer betrokken. Ze is betrouwbaar en prettig om mee te werken.”
 • “Contact met Monique verloopt open en eerlijk.”
 • “Naar ons als ouders toe is Monique helder in de communicatie, professioneel, vriendelijk en flexibel. Dat bevalt ons prima!”
 • “Monique is enthousiasmerend, positief, kundig en heel lief voor de kinderen en ons als ouders. Ze ziet mogelijkheden en laat de kinderen vooral voelen dat ze goed zijn zoals ze zijn.”
 • Monique is geweldig met pubers! Ze is klantvriendelijke en zorgzaam en geeft altijd 110%.”

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen het kwartaalabonnement en jaarabonnement?

Bij het kwartaalabonnement kun je per kwartaal opzeggen. Dit doe je minimaal 1 maand voor het aflopen van jouw abonnement. Bij het jaarabonnement kun je jaarlijks opzeggen. Dit doe je ook minimaal 1 maand voor het aflopen van jouw abonnement. De inhoud is voor beide abonnementen gelijk. Alleen betaal je veel minder als je gelijk voor een jaar lid wordt. Als je dus weet dat jij graag geruime tijd gebruik wilt maken van alle content en waarde, maak dan zeker gebruik van het jaarabonnement!

Kan ik mijn vragen stellen aan Monique?

Jazeker. Ik ben elke dag aanwezig op de community om jouw vragen te beantwoorden. Daarnaast is er ook een speciale groep waar jij jouw vraag kunt stellen als je deze beantwoord wilt hebben tijdens de maandelijkse Q&A sessie.

Moet ik alles delen met de andere leden?

Nee dat hoeft niet. Het is wel leuk als je actief aanwezig bent in de community, omdat daardoor meer gaat leven. We kunnen allemaal van elkaar leren. Ik begrijp dat het spannend is om persoonlijke vragen te stellen. Toch wil ik je vragen dit te doen. Wij doen er alles aan om een veilige sfeer te creëren en te zorgen dat er respectvol met elkaar omgegaan wordt. Hier staan ook consequenties tegenover als iemand de regels niet naleeft. In de community gebruiken we geen namen van kinderen. We gebruiken initialen of onze dochter, onze zoon, het kind in mijn klas of praktijk etc. Op deze manier kan iedereen vrij spreken, zonder dat dit terug te herleiden is naar de kinderen.

Voor wie is deze community geschikt?

Deze community is geschikt voor ouders, leerkrachten en professionals. Mijn missie is om meer verbinding te hebben tussen ouders, leerkrachten en professionals die een raakvlak hebben met kinderen die faalangstig, beelddenker en/of hoogsensitief zijn. Je vindt op dit platform alle informatie over deze 3 onderwerpen. Zo hoef je niet heel het internet af te struinen naar informatie, maar vind je deze op 1 plek. Elke maand wordt deze informatie aangevuld met de nieuwste artikelen, video’s en opdrachten.

Kan ik mijn abonnement later wijzigen?

Ja, je kunt jouw abonnement altijd wijzigen. Wanneer je bijvoorbeeld start met een kwartaalabonnement dan kun je dit omzetten naar een jaarabonnement. Op die manier profiteer je bovendien van de korting op een jaarabonnement. Neem dan even contact met ons op, zodat we dit voor je in orde kunnen maken.

Moet ik zelf aanwezig zijn bij de Q&A sessie?

Nee, dat hoeft niet. Er komt een opname van elke Q&A sessie en deze wordt op het platform geplaatst, zodat je deze altijd terug kunt kijken, op een moment dat het jou uitkomt. Uiteraard is het wel leuk als je live aanwezig bent, zodat je eventueel nog aanvullende informatie en/of vragen in de chat kunt zetten en ik hier dan gelijk op in kan gaan.

Hoe weet ik dat dit iets voor mij is?

Dit kun je alleen ontdekken door jezelf in te schrijven. Mocht je echt twijfelen, kun je altijd kiezen voor het kwartaalabonnement. Dan kun je het rustig uitproberen. Dit is in verhouding wel duurder dan het jaarabonnement. Ik kan me niet voorstellen dat jij niet de waarde haalt uit dit platform met community. We zijn allemaal met gelijkgestemden die meer informatie willen over faalangst, beelddenken en hoogsensitiviteit. Het mooie is dat dit platform elke maand in waarde toeneemt, omdat er steeds meer video’s, artikelen, e-books, Q&A sessies, coachopdrachten etc. opkomen. Hier wil jij echt deel van uitmaken!

Kan ik ook met Monique 1-op-1 werken?

Tijdens de Q&A sessies heb je de mogelijkheid om al jouw vragen te stellen. Dit kun je uiteraard ook dagelijks in de community. Op het platform zelf vind je ook verschillende trainingen. Als je nog meer verdieping wilt voor jouw kind, kun je een training aanschaffen en kun je mij er ook als coach bijboeken. De informatie hiervoor vind je terug op het platform bij de desbetreffende trainingen. Mocht je daar meer informatie over willen, kun je altijd even contact opnemen via het contactformulier, dan helpen we je graag verder.