Hoogsensitief, de superkracht van de 21e eeuw

Zet je superpower in

Training hoogsensitiviteit

Wij bieden verschillende trainingen voor hoogsensitiviteit aan, want niet ieder kind heeft dezelfde begeleiding nodig. Wij zijn erg flexibel in hoe wij onze trainingen aanbieden. Zo kun je kiezen uit de volgende trainingen:
 • Online: hier wordt momenteel aan gewerkt
 • Combinatie: training op locatie én training online via skype
 • Bij ons op locatie: jouw kind wordt volledig begeleid door de coach
  Google-5-sterren Weer een blij kind

  Inmiddels is het al weer 3 maanden geleden dat we bij jou waren voor een coachgesprek. Je hebt ons een fijn inzicht gegeven in de gedragskenmerken van een strong willed HSP-er. We zijn dan ook meteen aan de slag gegaan met tips die jij gaf zoals een andere benadering door ons naar onze dochter (rekening houdend met het HSP brein), een wiebelkussen op haar stoel aan de eettafel, een skippybal om op te zitten als ze tv kijkt, een magneetbord met de globale dagplanning. En, misschien nog wel de beste les, loslaten. We zijn echt tot inzicht gekomen dat dingen los laten, het kader meegeven waarin ze mag bewegen, zo fijn werkt. Er zijn echt nog wel momenten dat we elkaar weer even moeten vinden, maar over het algemeen vind ik dat we kunnen zeggen dat we goed bezig zijn. En dat de sfeer in huis beter geworden is. We merken het ook aan onze dochter zelf, gelukkig maar!

  Carla Dielissen

  Google-5-sterren Weer een blij kind

  Ik zag dat mijn zoon soms worstelde, maar ik wist niet wat ik moest doen of zeggen om hem vooruit te helpen. Hij denkt anders dan ik, ik kon hem dus soms ook echt niet bieden wat hij nodig heeft.

  Ik heb gelezen, gegoogeld en kwam bij Monique uit. Een feest van herkenning, al bij het eerste gesprek. Antwoorden op vragen, begrijpen van elkaar en het meest belangrijk, een kind dat lachend buiten komt. En lachend uit school komt. Hij bloeit op, kan benoemen waar het misgaat en frustratie maakt plaats voor uitleg en discussie.

  Natuurlijk zijn we het nog niet altijd eens en kijken we nog steeds anders naar de dingen. Maar hij heeft als hoogsensitief persoon erkenning gekregen voor zijn superpower en iedereen om hem heen begrijpt veel beter hoe dat dan bij hem werkt.

  Zelf vindt hij de gesprekken met Monique heel open en fijn en heeft geleerd om makkelijker problemen op te lossen. Ik zie een jongen die in zijn kracht is gezet.

  Ik vind Monique een super enthousiaste en heel deskundige coach die snel verschil maakt. Een aanrader.

  Laure van Oost

  Google-5-sterren Weer een blij kind

  We kwamen bij Monique vanwege de achterstand rekenen van mijn 9-jarige dochter. Al snel groeide het vertrouwen in Monique en durfde ik ook een ander probleem bespreekbaar te maken, namelijk dat mijn dochter last had van verlatingsangst. Die angst beheerste ons leven. Wij hadden ons aangepast aan de angst, maar die belemmerde een hoop. Na een traject van een jaar kan ik zeggen dat die angst voor 90% verdwenen is. Mijn dochter is weer een kind. Ik vind Monique een topper in wat zij doet en ben haar eeuwig dankbaar.

  Daniella Wijers

  Superpower Hoogsensitiviteit

  Powertype hoogsensitiviteit

  Jouw kind laat kenmerken van hoogsensitiviteit zien: Heeft o.a. moeite met onverwachtse, grote veranderingen, is erg perfectionistisch, lijkt zeer intuïtief, reageert gevoelig op pijn en beleeft de dingen intensief. Jouw kind voelt zich anders en niet begrepen door de omgeving. Bij de superpower hoogsensitiviteit hoort de olifant. Deze is trots, loyaal, betrouwbaar en krachtig. Door onze training leert jouw kind deze eigenschappen in te zetten, zodat hoogsensitiviteit wordt gebruikt als kracht. Jouw kind ontwikkelt een groeimindset, waardoor het met tegenslagen veerkrachtig kan omgaan. Jouw kind gaat weer als een blij kind door het leven.

  3 Stappen van hoogsensitief naar weer een blij kind

  Wat is hoogsensitief

  Hoogsensitiviteit is een persoonlijkheidstrek waarbij er intensere reacties op prikkels plaatsvindt en informatie dieper, meer reflectief verwerkt kan worden. Een hoogsensitief kind heeft meer tijd nodig om alles te verwerken.

  Hoogsensitief, hoe ga je er mee om?

  In onze training voor hoogsensitiviteit ontwikkelt jouw kind een groeimindset. Het ontdekt hoe het is om hoogsensitief te zijn en leert hiermee omgaan. Jouw kind heeft meer zelfvertrouwen en het kan hoogsensitiviteit inzetten als kracht.

  Weer een blij kind

  Jouw kind kan weer trots zijn op zichzelf. Het heeft vaardigheden ontwikkeld om hoogsensitiviteit in te zetten als kracht en ziet de toekomst weer positief in. Jouw kind is weer een blij kind.

  Google-5-sterren Weer een blij kind

  Beste Monique,
  Onze dochter heeft, van jou, enorm veel geleerd over hoe om te gaan met haar hoogsensitiviteit. Hierdoor is ze van een schuw meisje uitgegroeid tot een puber, die ook vol overtuiging weer plezier kan hebben in het leven.

  Bert-Jan de Voogd

  Google-5-sterren Weer een blij kind

  Hele fijne coach voor onze zoon. Hij werd goed begrepen en is heel goed op weg geholpen met HSP waarvoor hij goede tips en handvatten heeft gekregen om dit als kracht te zien en niet als last.

  Murielle Postma