Huiswerkbegeleiding bij Lessons4you

Heeft jouw kind net dat steuntje in de rug nodig om aan het huiswerk te beginnen of te gaan leren voor toetsen? Dan ben je bij Lessons4you aan het juiste adres voor huiswerkbegeleiding!

Je kan bij Lessons4you terecht voor huiswerkbegeleiding in een klein groepje (maximaal 4 kinderen). Het voordeel hiervan is dat je van elkaar kan leren. Als jullie in dezelfde groep zitten, kan je elkaar ook helpen. Je ziet dat je niet de enige bent die moeite heeft met het maken van huiswerk en het leren van toetsen.

De huiswerkbegeleiding vindt altijd plaats onder de begeleiding van Monique. Zij is een gecertificeerde coach (SKJ & NOBCO) en heeft 15 jaar ervaring opgedaan in het regulier en bijzonder onderwijs. Daarnaast begeleid zij vanaf 2011 vele kinderen in haar praktijk. Vooral kinderen die faalangstig, beelddenker en/of hoogsensitief zijn. Dit is haar expertise.

Monique zet tijdens de begeleiding veel beelddenktechnieken in, die ervoor zorgen dat de lesstof beter begrepen wordt. Het onderwijs wordt top-down aangeboden. Daarnaast maakt zij veel gebruik van extra materialen, educatieve werkvormen en werkbladen die aansluiten op het niveau van jouw kind.

 

Visie weer een blij kind

Wat valt er allemaal onder huiswerkbegeleiding?

 • Huiswerk maken van school
 • Uitleg van een bepaalde lesstof of leerdoel
 • Hulp bij leren samenvatten & toetsen leren
 • Mogelijkheid tot overhoren voor toetsen
 • Het maken van een mindmap, volgens de L4Y beelddenkmethode
 • Met andere kinderen in het groepje overleggen en samenwerken
 • Inzetten van beelddenktechnieken, zodat de lesstof beter wordt onthouden
 • Het spelen van educatieve spellen, waardoor de lesstof beter wordt begrepen

Wanneer is de huiswerkbegeleiding bij Lessons4you?

Groep 5-8: Maandag 17:00-18:00 (Max. 4 kinderen)
Groep 6-8: Maandag 18:00-19:00 (Max 4 kinderen)
Middelbare scholieren: Dinsdag 17:00-18:00 (Max. 4 kinderen)
Groep 8 en middelbare scholieren: Dinsdag 18:00-19:00 (Max. 4 kinderen) (op aanvraag)

Huiswerkbegeleiding per groep maximaal 4 kinderen

Begeleiding 10 uur per periode (ongeveer 1 sessie per week, ca. 3 maanden) in de praktijk van Lessons4you

Periodes:
September – december 2024
Januari – maartapril 2024
April – juni /juli 2024

  Google-5-sterren Weer een blij kind

  “Monique is enthousiasmerend, positief, kundig en heel lief voor de kinderen en ook naar ons als ouders”

  Twee van onze kinderen gaan naar Monique voor extra uitleg en vooral een andere manier van uitleggen van de stof die op school moeilijk voor ze is. Wij als ouders kunnen niets anders dan lof uitspreken over Monique en haar praktijk. Monique is enthousiasmerend, positief, kundig en heel lief voor de kinderen en ook naar ons als ouders. Ze ziet mogelijkheden en laat de kinderen vooral voelen dat ze goed zijn zoals ze zijn. Een boost voor het zelfbeeld en zelfvertrouwen, wat weer doorwerkt in hun schoolprestaties! Ze zitten lekker in hun vel en hebben al heel veel ontwikkeling doorgemaakt.

  Marieke v.d. Kooij

  Google-5-sterren Weer een blij kind

  “Monique leert ook vaardigheden aan om goed naar de middelbare school te gaan”

  “Veel herkenning in een filmpje op de site van Lessons4you. Contact verloopt snel en is open en eerlijk. Onze zoon heeft de mooie kwaliteit beelddenker. Hier zijn we in de praktijk van Monique achter gekomen. Zowel onze zoon als wij worden hierin goed begeleid. Ook vaardigheden aanleren om goed naar de middelbare school te gaan wordt bij Lessons4you gedaan. We zijn hier enorm over te spreken en leren hier zelf ook veel van!”

  Roel – Ouder

  Google-5-sterren Weer een blij kind

  “Monique haar persoonlijkheid zorgt bij de kinderen voor meer zelfvertrouwen.”

  “Eerst onze dochter en later ook onze zoon zijn bij Monique geweest voor bijles en huiswerk begeleiding. Monique heeft onze kinderen op meerdere vlakken kunnen helpen. Wij zijn zeer tevreden over de leuke manier van les geven. Monique haar persoonlijkheid heeft er ook voor gezorgt dat de kinderen meer zelfvertrouwen hebben gekregen. Ook wij komen graag vanuit Roosendaal naar Bergen op Zoom”

  T. Ouder

  Al vele kinderen en tieners hebben huiswerkbegeleiding bij mij gevolgd, met mooie resultaten. 

  Ben je hier zelf ook nieuwsgierig naar geworden?

   Veelgestelde vragen

   Waar vind de huiswerkbegeleiding plaats?

   De huiswerbegeleiding vindt plaats op locatie in Bergen op Zoom.

   Wat als ik een keer geen zin heb of niet kan?

   Je bent zelf verantwoordelijk om elke sessie aanwezig te zijn. Ik ga in ieder geval al mijn kennis met je delen. Ik heb 15 jaar als leerkracht gewerkt en werk ook al 11 jaar als coach. Aan mijn kennis zal het dus niet liggen, maar ik heb natuurlijk wel inzet en motivatie van jou nodig. Als je echt niet kan of geen zin hebt, kan je jouw ouders altijd een mail laten sturen naar: info@lessons4you.nl. Je kunt één sessie inhalen. Ben je er meer afwezig dan ben je deze sessies kwijt.

   Wat ga ik nu precies leren?

   Je hebt huiswerkbegeleiding met allemaal leeftijdsgenootjes. Ik heb een leerzaam programma gemaakt, waarbij ik alle lessen afwisselen. De ene keer gaan we aan de slag met rekenen, de andere keer met taal, spelling, woordenschat of begrijpend lezen. Ik zorg voor voldoende afwisseling in de sessies.

   Wat gaan we doen tijdens de sessies?

   Je krijgt aan het begin van de sessie uitleg over een bepaald onderwerp. Het kan zijn dat je zelfstandig met het werkblad aan de slag gaat, maar soms bespreken we ook dingen in de groep. Ik wil je dan ook vragen actief mee te doen. Tijdens het zelfstandig werken heeft iedereen zijn microfoon op stil, maar de camera blijft wel aan, zodat ik kan zien wat je aan het doen bent. Gebruik ook geen achtergrondscherm, want dan kan ik je niet goed zien en helpen.

   Wat moet ik doen als ik iets niet begrijp?

   Als ik uitleg heb gegeven en iedereen is zelfstandig aan het werk, en jij begrijpt een vraag niet, is dat geen probleem.
   Je mag dan je handje opsteken via het programma en als ik dat zie, zal ik je vraag tussendoor beantwoorden. Na het nakijken, is er ook nog voldoende ruimte voor het stellen van de vragen.

   Krijg ik huiswerk?

   Aan het eind van de sessie geef ik soms huiswerk op. Dat bestaat bijvoorbeeld uit het afmaken van een werkblad. Je bent niet verplicht om dit te doen. Je begrijpt alleen wel dat als je dit huiswerk maakt, dat je het dan nog sneller en beter begrijpt. Ik kijk het huiswerk meestal aan het begin van de sessie even na met iedereen.

   Ik vind het best spannend, omdat ik dit nog nooit eerder gedaan heb, wat nu?

   Ik heb er alle vertrouwen in dat dit helemaal goed gaat komen. Ik werk al ruim 11 jaar met kinderen en weet iedereen wel op zijn of haar gemak te stellen. De kinderen vinden mij allemaal een leuke leerkracht, coach of huiswerkbegeleider en willen altijd maar doorgaan, dus dat is een goed teken. Ik zou je dus gewoon willen zeggen dat het allemaal goed gaat komen en als jij je best doet en goed oplet, heb ik er alle vertrouwen in dat we het heel leuk en leerzaam gaan hebben samen!

   Zijn we alleen maar serieus aan het werk?

   Ik probeer natuurlijk in dit uur zoveel mogelijk kennis te delen, waardoor jij op school meer zelfvertrouwen krijgt en de lesstof ook beter begrijpt. Dat is natuurlijk de reden waarom je meedoet met de huiswerkbegeleiding, omdat je betere punten wil, en het ook beter wil begrijpen. Nu ben ik wel iemand die van leuke werkvormen is en spelletjes, dus ik zal aan het eind van de sessie, of soms ook tussendoor wel een educatief spelletje doen, zodat we ook wat afwisseling in de werkvormen hebben.

   Wat als mijn kind leren niet leuk vindt? Vindt mijn kind deze training dan wel leuk?

   Kinderen vinden leren veelal niet leuk omdat ze het gevoel hebben dat ze tegen een muur aanlopen en zich niet begrepen voelen. Het kind stagneert, wat leidt tot een gebrek aan zelfvertrouwen, frustratie en faalangst. Deze training is specifiek ontwikkeld voor beelddenkers. Hierdoor wordt de lesstof aangeboden op een manier die past bij jouw kind. Ook is het werkboek geschreven op een manier waarop je kind zelfstandig aan de slag kan met de lesstof waardoor de frustratie afneemt en een kind juist door kan groeien. De afwisseling tussen werken in het werkboek, video’s bekijken, audio beluisteren en spelletjes spelen om alles te oefenen, wordt door de kinderen als heel prettig ervaren.

    

   Hoeveel tijd moet mijn kind hiervoor uittrekken?

   Dit verschilt van kind tot kind. Bij elk van de trainingen wordt er een werkboek aangeboden met een toegang tot een online leeromgeving. De tekst is aangepast op het niveau van jouw kind dus jouw kind kan hier zelf mee aan de slag. Bij hele jonge kinderen (groep 3-5) zou ik als ouder je kind wel ondersteunen, omdat het door jouw nabijheid nog beter tot leren komt. De training is op eigen tempo en volgorde te volgen.

   De meeste ouders die ik spreek besteden ongeveer 2 keer per week 30 minuten aan de training. Er zijn ook kinderen die er maar geen genoeg van kunnen krijgen en bijna dagelijks oefenen. Die zorgen voor voldoende afwisseling tussen de video’s bekijken, spelletjes spelen en opdrachten maken. Als ouder weet jij het beste hoe jouw kind leert en dit kan je dus zelf toepassen tijdens deze training.

    

   Hoe lang kan ik deelnemen aan deze training?

   Je krijgt voor 3 jaar een licentie op de online leeromgeving, vanaf het moment van aankoop. Stel jouw kind zit in groep 4 en je schaft de training aan van groep 3-5. Als jouw kind elk jaar overgaat, kan jouw kind dus tot en met groep 6 gebruik maken van deze training. 3 Jaar licentie is ruim voldoende om alle lessen met opdrachten uit te voeren.

    

   Hoe weet ik dat deze training gaat helpen bij mijn kind?

   Uiteraard kan ik hier geen 100% garantie op geven, omdat dit van heel veel factoren afhankelijk is. Het kan zijn dat het kind geen beelddenker is, weinig motivatie heeft, ouders hebben geen tijd om af en toe te ondersteunen of er spelen andere kindfactoren. Echter kan ik wel met 100% zekerheid zeggen dat de reacties van de kinderen en hun ouders erg positief zijn en ze allemaal enorme sprongen hebben gemaakt!

    

   Hoe weet ik dat Monique de juiste coach is voor mij en mijn kind?

   Je kan altijd een aantal video’s bekijken op het YouTube kanaal van Monique. Dan heb je al een aardig idee wie zij is en hoe ze spreekt. Daarnaast kan je ook de vele 5 sterren reviews bekijken op haar Google pagina. Dan kan je zelf nalezen wat andere ouders en kinderen zeggen van de coaching van Monique

   Waarom wil je van Monique leren?

   Uit ervaring weet zij dat het moeilijk is om je als hoogsensitief persoon en beelddenker staande te houden binnen het huidige onderwijs en de maatschappij. Het onderwijs sluit niet aan op de manier van denken en leren. Jouw kind heeft te weinig zelfvertrouwen en is niet weerbaar genoeg. Jouw kind voelt zich anders en niet begrepen door de omgeving.

   Wat zeggen anderen over Monique in reviews?

   • “Ik vind Monique een super enthousiaste en heel deskundige coach die snel het verschil maakt.”
   • “Monique is een vakvrouw en zeer betrokken. Ze is betrouwbaar en prettig om mee te werken.”
   • “Contact met Monique verloopt open en eerlijk.”
   • “Naar ons als ouders toe is Monique helder in de communicatie, professioneel, vriendelijk en flexibel. Dat bevalt ons prima!”
   • “Monique is enthousiasmerend, positief, kundig en heel lief voor de kinderen en ons als ouders. Ze ziet mogelijkheden en laat de kinderen vooral voelen dat ze goed zijn zoals ze zijn.”
   • “Monique is geweldig met pubers! Ze is klantvriendelijk en zorgzaam en geeft altijd 110%!”

    

   Lessons4you logo

   Adresgegevens
   Kruisakkers 2-2
   4613 BV Bergen op Zoom

    

   Privacy verklaring

   Contact
   +31 164 85 49 70
   info@lessons4you.nl