Masterclass Beelddenken

Jouw kind heeft een uniek brein

Als ouder wil je jouw kind onbezorgd zien opgroeien.

Je wilt dat jouw kind zelfvertrouwen heeft, gelukkig is en elke dag met plezier naar school gaat.

Helaas is dit niet altijd het geval bij jouw kind, die een beelddenker is. 

Op sommige momenten zit je echt even met je handen in het haar. Je voelt je soms geen goede ouder, omdat je jouw kind elke dag ziet worstelen en niet weet waar je moet beginnen om hier verandering in te brengen.

Allereerst wil ik je meegeven dat jij een geweldige ouder bent!

Je bent namelijk terecht gekomen op deze pagina over de Masterclass Beelddenken. Dit wil zeggen dat jij op zoek bent naar een aanpak die jouw kind verder gaat helpen. Je wilt een goede band met jouw kind hebben of de band met jouw kind herstellen. 

Elke dag stuur jij jouw kind naar school om te leren en te groeien.

Voor beelddenkers sluit de lesstof totaal niet aan en leren ze ook niet hoe ze hun talenten kunnen inzetten. Misschien is dit voor jouw kind ook wel het geval, omdat jouw kind een beelddenker is. 

Jouw kind heeft een uniek talent, maar weet dit nog niet op de juiste manier in te zetten, waardoor het lijkt dat jouw kind niet mee kan in het huidige onderwijs. Dit hoeft niet zo te zijn. 

Als je als ouder leert hoe het brein van jouw kind werkt, en jouw kind dit unieke brein laat inzetten als kracht, kan jouw kind de lesstof van school omvormen en kan het wél voldoendes halen op school. 

Jouw kind heeft weer voldoende zelfvertrouwen en gaat als een blij kind door het leven! 

Weer een blij kind, dankzij de Masterclass Beelddenken

De Masterclass Beelddenken is dé snelcursus voor iedere ouder, van een kind die beelddenker is. Je ontdekt hoe het unieke brein van jouw kind werkt, waardoor het vol zelfvertrouwen kan opgroeien. 

Ik leg bijvoorbeeld uit hoe jouw kind zich kan ontwikkelen en hoe jij hier als ouder bij kunt helpen. Dat is niet altijd makkelijk. Je wil tenslotte je rol als ouder bewaken, en niet fungeren als leerkracht. 

Hoe blijf je de ouder die je wil zijn? En hoe zorg je ervoor dat je het beelddenken als talent ziet. Je ontdekt het in de Masterclass Beelddenken. 

Dit komt zeker aan bod tijdens de Masterclass Beelddenken: 

 • Interessante weetjes over beelddenkers
 • Wat het verschil is tussen een beeld- en taaldenker
 • Welke aanpak een beelddenker nodig heeft
 • Waarom top-down leren goed bij een beelddenker past
 • De verhalen van verschillende beelddenkers
 • Hoe jouw kind de lesstof van school kan begrijpen en toepassen
 • Technieken waarmee je je kind verder helpt
 • Hoe je kind weer lekker in zijn/haar vel kan zitten

Als alles aan bod is gekomen, krijg je de ruimte om al je vragen te stellen. Is alles duidelijk en de Masterclass tot het eind gevolgd, dan krijg je als kers op de taart mijn e-book ‘7 praktische tips voor beelddenkers’ als bonus! 

Google-5-sterren Weer een blij kind

Na een enorme zoektocht naar passende ondersteuning zijn we bij Monique van Lessons4you uitgekomen. Mijn dochter wilde in groep 3 niet meer naar school. Ze kreeg door dat ze anders leerde dan haar leeftijdsgenootjes. Belangrijk was dat haar zelfvertrouwen goed bleef en dat ze juist in haar kracht werd gezet. Die kracht is dat mijn dochter heel sterk in beelden denkt. Monique laat perfect de lesstof aansluiten op de beelddenk gedachte van mijn dochter. Sinds ze bij Monique is, zien we dat ze een echte sprong heeft gemaakt op school. Maar niet alleen wij als ouders zochten handvatten om onze dochter te helpen maar ook de school. Nadat school in contact is gekomen met Monique en het beelddenken hebben ook de docenten zich laten trainen in de beelddenk techniek door Monique. Hierdoor begrijpen wij als ouders, maar ook de docenten, veel beter hoe we onze dochter als beelddenker kunnen ondersteunen. Op school wordt beeldenken nu steeds meer geïntegreerd in de manier waarop lesstof wordt aangeboden. Dit omdat de school ervaart dat veel kinderen hier profijt van hebben. Ik hoop dat meer kinderen dit mogen ervaren.

Judith van Brussel

Google-5-sterren Weer een blij kind

Twee van onze kinderen gaan naar Monique voor extra uitleg en vooral een andere manier van uitleggen van de stof die op school moeilijk voor ze is. Wij als ouders kunnen niets anders dan lof uitspreken over Monique en haar praktijk. Monique is enthousiasmerend, positief, kundig en heel lief voor de kinderen en ook naar ons als ouders. Ze ziet mogelijkheden en laat de kinderen vooral voelen dat ze goed zijn zoals ze zijn. Een boost voor het zelfbeeld en zelfvertrouwen, wat weer doorwerkt in hun schoolprestaties! Ze zitten lekker in hun vel en hebben al heel veel ontwikkeling doorgemaakt.

Marieke v.d. Kooij

Google-5-sterren Weer een blij kind

Sinds oktober 2019 is onze zoon Joost bij Monique voor huiswerkbegeleiding. Voordat hij bij Monique startte, was hij in zijn eentje aan het worstelen met taal en spelling. Dat was wel een gedoe. Met de professionele inzet van Monique heeft hij grip gekregen op de chaos in zijn hoofd. Hij heeft geleerd en mogen ervaren dat hij verre van dom is. Dat alles is te leren, bij te schaven. Zijn zelfvertrouwen is gegroeid. Joost vindt de huiswerkbegeleiding fijn, omdat er een ontspannen, vrolijke sfeer is, duidelijke uitleg, en hij wordt continue gemotiveerd door Monique. De lesstof wordt gevarieerd aangeboden: van een officieel dictee tot en met in spelvorm de les. Ook worden de Cito’s samen voorbereid en getraind. Dit helpt Joost. Bij de start van de corona-tijd heeft Monique zich feilloos aangepast en de lessen digitaal aangeboden, deze wijze van lesgeven is niet ten koste gegaan van de kwaliteit. Naar ons als ouders toe is Monique helder in de communicatie, professioneel, vriendelijk en flexibel. Dat bevalt ons prima!

Karin van Veldhoven

Wie geeft de Masterclass Beelddenken?

9125

Monique van Zoelen

Monique richtte op 3 augustus 2011 haar praktijk Lessons4you op. Hier richt zij zich vooral op kind- en oudercoaching voor kinderen die hoogsensitief, faalangstig en/of beelddenker zijn. In de 15 jaar dat zij als leerkracht werkte, ervaarde zij dat kinderen in het huidige onderwijs en samenleving, niet altijd zichzelf kunnen én mogen zijn. Daarom richtte zij in juni 2021 het Weer een blij kind platform op voor ouders, leerkrachten en professionals.

Uit ervaring weet ik dat het moeilijk is, om jezelf als hoogsensitief persoon en beelddenker staande te houden binnen het huidige onderwijs en de maatschappij. Het onderwijs sluit niet aan op jouw manier van denken en leren. Je hebt te weinig zelfvertrouwen en bent niet weerbaar genoeg, waardoor je een gemakkelijk slachtoffer bent voor pesters. Je voelt je anders en niet begrepen door de omgeving om je heen. Maar dit mag je nooit vergeten: “Je bent goed zoals je bent en jij mag er zijn!”

Wat zeggen anderen over Monique in reviews?

 • “Ik vind Monique een super enthousiaste en heel deskundige coach die snel verschil maakt.”
 • “Monique is een vakvrouw en zeer betrokken. Ze is betrouwbaar en prettig om mee te werken.”
 • “Contact met Monique verloopt open en eerlijk.”
 • “Naar ons als ouders toe is Monique helder in de communicatie, professioneel, vriendelijk en flexibel. Dat bevalt ons prima!”
 • “Monique is enthousiasmerend, positief, kundig en heel lief voor de kinderen en ons als ouders. Ze ziet mogelijkheden en laat de kinderen vooral voelen dat ze goed zijn zoals ze zijn.”
 • “Monique is geweldig met pubers! Ze is klantvriendelijk en zorgzaam en geeft altijd 110%.”

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn vragen stellen tijdens de Masterclass Beelddenken?

Tijdens de Masterclass Beelddenken, wordt er al regelmatig om input gevraagd door middel van een poll of om iets in de chat te zetten. Aan het eind van de Masterclass worden alle vragen, die dan nog niet tijdens de Masterclass aan bod zijn geweest, beantwoord.

Krijg ik een replay als ik niet bij de Masterclass aanwezig kan zijn?

Er wordt geen replay nagestuurd, omdat het echt een Masterclass is, waarbij het live aanwezig zijn, van extra waarde is. Je beleeft dan alle verhalen. Je kunt de video’s en materialen bekijken en op het eind van de Masterclass kun je ook via de chat al jouw vragen stellen. Dit is van enorme waarde, waardoor ik je er graag live bij wil hebben en je niet langer met je vragen hoeft rond te lopen. Ik weet uit eigen ervaring dat je een replay vaak toch niet terugkijkt.

Wat als ik écht niet kan deelnemen tijdens de Masterclass waar ik voor ben ingeschreven?

De Masterclass Beelddenken wordt op verschillende dagen en tijden gegeven, dus ik weet zeker dat er altijd wel een andere dag is dat je kunt deelnemen. Schrijf je dan zeker in voor een andere datum. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten. 

Ik vind Masterclasses en Webinars vaak saai, is dat nu ook het geval?

Absoluut niet. Tijdens deze Masterclass zijn alle punten meegenomen, die vooraf door de deelnemers zijn aangegeven. Hierdoor sluit de Masterclass goed aan bij jouw verwachtingen en komt er al veel aan bod tijdens de Masterclass. Er wordt gebruik gemaakt van veel afwisseling. Informatie over beelddenken, veel afbeeldingen en visuals, video en materialen. Tussendoor kun je actief meedoen met de polls die gedeeld worden. Ik ga er alles aan doen om jou te blijven boeien tijdens deze Masterclass. 

Wat heb ik in ieder geval geleerd als ik de Masterclass Beelddenken heb gekeken?

Uit deze Masterclass neem je in ieder geval mee, hoe uniek het brein van jouw kind is, en hoe je hier het beste bij kunt aansluiten. Hierdoor kan jouw kind zijn of haar talenten volledig inzetten en ontdekt het dat het enorm veel talenten heeft. Het zelfvertrouwen neemt toe. De lesstof van school wordt beter begrepen. Jouw kind gaat weer met plezier naar school. En nog belangrijker: jouw kind gaat weer als een blij kind door het leven. 

Waar vind ik de privacy verklaring van Lessons4you?

Als je jezelf aanmeldt voor de masterclass beelddenken, ga je daarmee akkoord met de privacy verklaring van Lessons4you. Deze kun je hier nalezen. Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met de persoonlijke gegevens!