Masterclass Hoogsensitiviteit

Jouw kind heeft een uniek brein

Als ouder wil je jouw kind onbezorgd zien opgroeien.

Je wilt dat jouw kind zelfvertrouwen heeft, gelukkig is en elke dag als een blij kind door het leven gaat.

Helaas is dit niet altijd vanzelfsprekend als je kind hoogsensitief is.

Op sommige momenten zit je echt even met je handen in het haar. Je voelt je soms geen goede ouder, omdat je jouw kind elke dag ziet worstelen en niet weet waar je moet beginnen om hier verandering in te brengen.

Allereerst wil ik je meegeven dat jij een geweldige ouder bent!

Je bent namelijk terecht gekomen op deze pagina over de Masterclass Hoogsensitiviteit. Dit wil zeggen dat jij jouw kind beter wil begrijpen en kunnen ondersteunen.

Ook merk je dat jouw kind regelmatig vastloopt en dan even niet meer weet wat het met zichzelf aan moet. Je vindt het lastig om te zien dat jouw kind dan zoveel verdriet heeft en vaak ook boos reageert.

Je wil weten waarom jouw kind zoveel subtiele details waarneemt, snel overprikkeld is, heel emotioneel kan reageren en alles diepgaand verwerkt.  

Je bent op zoek bent naar een aanpak die jouw hoogsensitief kind verder gaat helpen. Je vindt het belangrijk dat je een goede band met je kind hebt en jouw kind weet dat deze altijd op jou kan terugvallen. 

Daarnaast wil je leren hoe je hoogsensitiviteit als een talent kan zien en niet als een vervelende karaktereigenschap waar je alleen maar last van hebt.

Jouw kind heeft een uniek talent

Het lukt alleen nog niet om dit unieke talent op de juiste manier in te zetten. Hoe mooi is het dat jij door het volgen van deze masterclass, leert hoe het hoogsensitief brein van jouw kind werkt. Je begrijpt jouw kind beter en kan jouw kind ook veel beter ondersteunen tijdens moeilijke momenten.

Jouw kind heeft weer voldoende zelfvertrouwen en gaat als een blij kind door het leven! 

Weer een blij kind, dankzij de Masterclass Hoogsensitiviteit 

De Masterclass Hoogsensitiviteit is dé snelcursus voor iedere ouder, van een hoogsensitief kind. Je ontdekt hoe het unieke brein van jouw kind werkt, waardoor het vol zelfvertrouwen kan opgroeien. 

Ik leg uit wat hoogsensitiviteit is en hoe jouw kind hier beter mee kan leren omgaan. Je wil dat jouw kind minder last heeft van hoogsensitiviteit en het juist als een prachtige karaktereigenschap kan zien. 

Soms reageer je als ouder boos en geïrriteerd op jouw kind, omdat die soms het bloed onder je nagels vandaan haalt en jijzelf ook overprikkeld bent. 

Hoe kan je de ouder zijn die je wil zijn? Welke kennis ontbreekt er nog over hoogsensitiviteit, waardoor je jouw kind niet altijd begrijpt en goed kan ondersteunen? Je ontdekt dit allemaal tijdens de Masterclass Hoogsensitiviteit. 

Dit komt zeker aan bod tijdens de Masterclass Hoogsensitiviteit: 

 • Wat hoogsensitiviteit is en uit welke 4 kenmerken het bestaat
 • Waarom hoogsensitieve kinderen zich vaak onzeker voelen
 • Hoeveel kinderen hoogsensitief zijn
 • Verschil in prikkelgrens bij een introverte en extraverte HSP’er
 • Hoe het hoogsensitief brein werkt en uit welke 9 stappen het bestaat
 • Welke ondersteuning een hoogsensitief kind nodig heeft 
 • Hoe je kan zorgen voor een goede sfeer thuis 
 • Waarom een hoogsensitief kind vaak last heeft van angst
 • Hoe je de executieve vaardigheden kan verbeteren 
 • Wat je als ouder nodig hebt om je kind te begrijpen en ondersteunen

Als alles aan bod is gekomen en de Masterclass tot het eind hebt gevolgd, krijg je de ruimte om al je vragen te stellen. 

Google-5-sterren Weer een blij kind

Wij hebben Monique gevraagd onze dochter te helpen steviger in haar schoenen te staan. Onze dochter was erg onzeker en werd gepest. Ze had al verschillende SoVa trainingen gehad op school die haar toch net niet dat beetje power gaven wat ze nodig had.
Bij Monique hebben we haar in een half jaar tijd echt zien opbloeien tot een pubermeisje dat staat waarvoor ze staat! Die weet wat ze wil! Dat blij is met zichzelf en zelfvertrouwen heeft en uitstraalt!
Het pesten is helemaal over!!!
Wij zijn heel blij met de begeleiding van Monique en kunnen haar iedereen in een soortgelijke situatie van harte aanbevelen!

Laurian van den Dikkenberg

Google-5-sterren Weer een blij kind

Ik zag dat mijn zoon soms worstelde, maar ik wist niet wat ik moest doen of zeggen om hem vooruit te helpen. Hij denkt anders dan ik, ik kon hem dus soms ook echt niet bieden wat hij nodig heeft.

Ik heb gelezen, gegoogeld en kwam bij Monique uit. Een feest van herkenning, al bij het eerste gesprek. Antwoorden op vragen, begrijpen van elkaar en het meest belangrijk, een kind dat lachend buiten komt. En lachend uit school komt. Hij bloeit op, kan benoemen waar het misgaat en frustratie maakt plaats voor uitleg en discussie.

Natuurlijk zijn we het nog niet altijd eens en kijken we nog steeds anders naar de dingen. Maar hij heeft als hoogsensitief persoon erkenning gekregen voor zijn superpower en iedereen om hem heen begrijpt veel beter hoe dat dan bij hem werkt.

Zelf vindt hij de gesprekken met Monique heel open en fijn en heeft geleerd om makkelijker problemen op te lossen. Ik zie een jongen die in zijn kracht is gezet.

Ik vind Monique een super enthousiaste en heel deskundige coach die snel verschil maakt. Een aanrader.

Laure van Oost

Google-5-sterren Weer een blij kind

Inmiddels is het al weer 3 maanden geleden dat we bij jou waren voor een coachgesprek. Je hebt ons een fijn inzicht gegeven in de gedragskenmerken van een strong willed HSP-er. We zijn dan ook meteen aan de slag gegaan met tips die jij gaf zoals een andere benadering door ons naar onze dochter (rekening houdend met het HSP brein), een wiebelkussen op haar stoel aan de eettafel, een skippybal om op te zitten als ze tv kijkt, een magneetbord met de globale dagplanning. En, misschien nog wel de beste les, loslaten. We zijn echt tot inzicht gekomen dat dingen los laten, het kader meegeven waarin ze mag bewegen, zo fijn werkt. Er zijn echt nog wel momenten dat we elkaar weer even moeten vinden, maar over het algemeen vind ik dat we kunnen zeggen dat we goed bezig zijn. En dat de sfeer in huis beter geworden is. We merken het ook aan onze dochter zelf, gelukkig maar!

Carla Dielissen

Wie geeft de Masterclass Hoogsensitiviteit?

9125

Monique van Zoelen

Monique richtte op 3 augustus 2011 haar praktijk Lessons4you op. Hier richt zij zich vooral op kind- en oudercoaching voor kinderen die hoogsensitief, faalangstig en/of beelddenker zijn. In de 15 jaar dat zij als leerkracht werkte, ervaarde zij dat kinderen in het huidige onderwijs en samenleving, niet altijd zichzelf kunnen én mogen zijn. Daarom richtte zij in juni 2021 het Weer een blij kind platform op voor ouders, leerkrachten en professionals.

Uit ervaring weet ik dat het moeilijk is, om jezelf als hoogsensitief persoon en beelddenker staande te houden binnen het huidige onderwijs en de maatschappij. Het onderwijs sluit niet aan op jouw manier van denken en leren. Je hebt te weinig zelfvertrouwen en bent niet weerbaar genoeg, waardoor je een gemakkelijk slachtoffer bent voor pesters. Je voelt je anders en niet begrepen door de omgeving om je heen. Maar dit mag je nooit vergeten: “Je bent goed zoals je bent en jij mag er zijn!”

Wat zeggen anderen over Monique in reviews?

 • “Ik vind Monique een super enthousiaste en heel deskundige coach die snel verschil maakt.”
 • “Monique is een vakvrouw en zeer betrokken. Ze is betrouwbaar en prettig om mee te werken.”
 • “Contact met Monique verloopt open en eerlijk.”
 • “Naar ons als ouders toe is Monique helder in de communicatie, professioneel, vriendelijk en flexibel. Dat bevalt ons prima!”
 • “Monique is enthousiasmerend, positief, kundig en heel lief voor de kinderen en ons als ouders. Ze ziet mogelijkheden en laat de kinderen vooral voelen dat ze goed zijn zoals ze zijn.”
 • “Monique is geweldig met pubers! Ze is klantvriendelijk en zorgzaam en geeft altijd 110%.”

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn vragen stellen tijdens de Masterclass Hoogsensitiviteit ?

Tijdens de Masterclass Hoogsensitiviteit, wordt er al regelmatig om input gevraagd door middel van een poll of om iets in de chat te zetten. Aan het eind van de Masterclass worden alle vragen, die dan nog niet tijdens de Masterclass aan bod zijn geweest, beantwoord.

Krijg ik een replay als ik niet bij de Masterclass aanwezig kan zijn?

Er wordt geen replay nagestuurd, omdat het echt een Masterclass is, waarbij het live aanwezig zijn, van extra waarde is. Je beleeft dan alle verhalen. Je kunt de video’s en materialen bekijken en op het eind van de Masterclass kun je ook via de chat al jouw vragen stellen. Dit is van enorme waarde, waardoor ik je er graag live bij wil hebben en je niet langer met je vragen hoeft rond te lopen. Ik weet uit eigen ervaring dat je een replay vaak toch niet terugkijkt.

Wat als ik écht niet kan deelnemen tijdens de Masterclass waar ik voor ben ingeschreven?

De Masterclass Hoogsensitiviteit wordt op verschillende dagen en tijden gegeven, dus ik weet zeker dat er altijd wel een andere dag is dat je kunt deelnemen. Schrijf je dan zeker in voor een andere datum. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten. 

Ik vind Masterclasses en Webinars vaak saai, is dat nu ook het geval?

Absoluut niet. Tijdens deze Masterclass zijn alle punten meegenomen, die vooraf door de deelnemers zijn aangegeven. Hierdoor sluit de Masterclass goed aan bij jouw verwachtingen en komt er al veel aan bod tijdens de Masterclass. Er wordt gebruik gemaakt van veel afwisseling. Informatie over hoogsensitiviteit , veel afbeeldingen en visuals, video en materialen. Tussendoor kun je actief meedoen met de polls die gedeeld worden. Ik ga er alles aan doen om jou te blijven boeien tijdens deze Masterclass. 

Wat heb ik in ieder geval geleerd als ik de Masterclass Hoogsensitiviteit heb gekeken?

Uit deze Masterclass neem je in ieder geval mee, hoe het hoogsensitieve brein van jouw kind werkt. Je ontdekt wat het verschil is tussen een introverte en extraverte HSP’er en hoe je als ouder je kind hierin kunt begeleiden. Ook leer je welke ondersteuning een hoogsensitief kind nodig heeft. Als jouw hoogsensitieve kind zichzelf beter begrijpt, ontdekt het dat het enorm veel talenten heeft. Hierdoor neemt het zelfvertrouwen toe. En nog belangrijker: jouw kind gaat weer als een blij kind door het leven. 

Waar vind ik de privacy verklaring van Lessons4you?

Als je jezelf aanmeldt voor de masterclass hoogsensitiviteit, ga je daarmee akkoord met de privacy verklaring van Lessons4you. Deze kun je hier nalezen. Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met de persoonlijke gegevens!