Weer een blij kind

Dat is elke dag onze missie

Het ontstaan van weer een blij kind

In de 15 jaar dat Monique van Zoelen als leerkracht werkte, ervaarde zij dat kinderen in het huidige onderwijs en samenleving, niet altijd zichzelf kunnen én mogen zijn. Door op 3 augustus 2011 haar praktijk Lessons4you op te richten kon zij deze kinderen begeleiden. Weer een blij kind is hier onderdeel van en richt zich vooral op kind- en oudercoaching.

  stock-photo-happy-father-having-fun-throws-up-in-the-air-boy-child-family-travel-vacation-father-s-day-1435248311

  Missie

  Uit ervaring weet ik dat het moeilijk is, om jezelf als hoogsensitief persoon en/of beelddenker, staande te houden binnen het huidige onderwijs en de maatschappij. Het onderwijs sluit niet aan op jouw manier van denken en leren. Je hebt te weinig zelfvertrouwen en bent niet weerbaar genoeg, waardoor je een gemakkelijk slachtoffer bent voor pesters. Je voelt je anders en niet begrepen door de omgeving om je heen. Maar dit mag je nooit vergeten: “Jij bent goed zoals je bent en jij mag er zijn!”

  Visie

  Monique zet zich actief in om te zorgen dat hoogsensitieve kinderen en volwassenen, eventueel ook met een visuele voorkeur (beelddenkers) erkend en geaccepteerd worden zoals ze zijn, waarbij aan iedereen passende begeleiding en passend onderwijs wordt gegeven, zodat het zelfvertrouwen groeit en zij de beste versie van zichzelf kunnen zijn.

   “Lessons4you maakt bijzonder normaal en normaal bijzonder”

   stock-photo-happy-father-having-fun-throws-up-in-the-air-boy-child-family-travel-vacation-father-s-day-1435248311

   Ultieme doel

   Wij gaan verder dan alleen het coachen van het kind. Wij willen blijvende resultaten, waardoor het kind overal blij kan zijn. Daarom nemen wij het hele systeem van het kind mee in het traject. Wij coachen waar nodig: het kind, de ouders, het gezin en de leerkrachten op school. Hierdoor hebben wij een nog grotere impact voor álle kinderen.

    Ook onze inspiratiemail ontvangen?