Workshops Beelddenken voor ouder en kind


Ontdek in één uur met welke lesmethodieken en technieken jouw zoon of dochter de lesstof wél begrijpt.

Ga samen aan de slag en werk direct aan extra zelfvertrouwen!

Meer zelfvertrouwen en betere cijfers op school

Niets is frustrerender dan die teleurstelling bij je kind als het wéér een slecht cijfer heeft gehaald op school. Hij of zij heeft nog wel zo hard gewerkt. Voelt zich dom, niet begrepen en machteloos… Wordt hierdoor misschien wel snel boos en heeft weinig zelfvertrouwen.

Wat kun jij als ouder nu nog doen? Hoe zorg je er nu voor dat jouw kind weer vol zelfvertrouwen en met een grote glimlach naar school gaat?

In mijn online Zoom-workshops ‘Visueel opslaan’ en ‘Automatiseren’ ga jij samen met je kind aan de slag met lesmethodieken die wél werken voor een beelddenker. En waarmee hij/zij het huiswerk voor spelling, taal of rekenen eindelijk wél goed snapt.

Jullie leren de juiste leertechnieken aan, oefenen hier ter plekke mee en hebben de kans al jullie vragen te stellen. En dat voor een investering van slechts 47 euro!

De 2 workshops waaruit je kiest

Heeft jouw kind moeite met taal en spelling? Is rekenen een struikelpunt? Of misschien wel allebei? Om zo diep mogelijk op de inhoud te kunnen ingaan en zo veel mogelijk waarde te kunnen leveren, is de informatie verdeeld over 2 workshops: visueel opslaan (spelling/taal) en automatiseren (rekenen/wiskunde).

Visie weer een blij kind

Waarom jouw kind met deze workshop de lesstof wél begrijpt

Misschien denk je nu: ‘mijn kind vindt leren helemaal niet leuk. Waarom zou deze workshop hier ineens verandering in brengen?’.

Laat me je vertellen: geen één beelddenkend kind die ik voor het eerst tegenover mij heb, heeft lol in het maken van huiswerk of toetsen. Maar dit heeft een verklaarbare reden: een beelddenker heeft het gevoel tegen een muur aan te lopen en hij of zij voelt zich niet begrepen. Het zelfvertrouwen daalt en er ontstaat frustratie en faalangst.

Moet je je voorstellen wat een opluchting het voor jouw kind zal zijn als het wél sommen kan oplossen, zonder vast te lopen. Of als het eindelijk wél goede, foutloze zinnen kan schrijven. De inhoud van deze workshops is volledig afgestemd op wat een beelddenker zoals jouw kind nodig heeft. Het plezier in leren komt terug, je kind is eindelijk trots op zichzelf en het zelfvertrouwen neemt direct toe!

Over de workshopleider: Monique van Zoelen

Monique van Zoelen heeft al jarenlang ervaring met het begeleiden van kinderen die beelddenker zijn, faalangst hebben en/of hoogsensitief zijn.

Ze werkte in het verleden maar liefst 15 jaar lang in het bijzonder en regulier onderwijs en heeft nu – al sinds 2011 – haar eigen praktijk; Lessons4you. In haar praktijk kunnen kinderen terecht voor beelddenktrainingen en laat ze hen ontdekken op welke manier ze de lesstof op school wél kunnen begrijpen.

Monique geeft deze workshops vol passie, liefde en bovenal: met haar eigen ervaringen in het achterhoofd. Monique is zelf beelddenker en hoogsensitief. En ze snapt dan ook als geen ander hoe moeilijk het is om jezelf staande te houden binnen het huidige onderwijs en de maatschappij. Monique weet precies wat een beelddenkend kind nodig heeft om écht weer te stralen!

Wat anderen zeggen over Monique

“Ik vind Monique een super enthousiaste en heel deskundige coach die snel het verschil maakt.”

“Monique is enthousiasmerend, positief, kundig en heel lief voor de kinderen en ons als ouders. Ze ziet mogelijkheden en laat de kinderen vooral voelen dat ze goed zijn zoals ze zijn.”

“Monique is geweldig met pubers! Ze is klantvriendelijk en zorgzaam en geeft altijd 110%!”

Google-5-sterren Weer een blij kind

Twee van onze kinderen gaan naar Monique voor extra uitleg en vooral een andere manier van uitleggen van de stof die op school moeilijk voor ze is. Wij als ouders kunnen niets anders dan lof uitspreken over Monique en haar praktijk. Monique is enthousiasmerend, positief, kundig en heel lief voor de kinderen en ook naar ons als ouders. Ze ziet mogelijkheden en laat de kinderen vooral voelen dat ze goed zijn zoals ze zijn. Een boost voor het zelfbeeld en zelfvertrouwen, wat weer doorwerkt in hun schoolprestaties! Ze zitten lekker in hun vel en hebben al heel veel ontwikkeling doorgemaakt.

Marieke vd Kooij

Google-5-sterren Weer een blij kind

Na een enorme zoektocht naar passende ondersteuning zijn we bij Monique van Lessons4you uitgekomen. Mijn dochter wilde in groep 3 niet meer naar school. Ze kreeg door dat ze anders leerde dan haar leeftijdsgenootjes. Belangrijk was dat haar zelfvertrouwen goed bleef en dat ze juist in haar kracht werd gezet. Die kracht is dat mijn dochter heel sterk in beelden denkt. Monique laat perfect de lesstof aansluiten op de beelddenk gedachte van mijn dochter. Sinds ze bij Monique is, zien we dat ze een echte sprong heeft gemaakt op school. Maar niet alleen wij als ouders zochten handvatten om onze dochter te helpen maar ook de school. Nadat school in contact is gekomen met Monique en het beelddenken hebben ook de docenten zich laten trainen in de beelddenk techniek door Monique. Hierdoor begrijpen wij als ouders, maar ook de docenten, veel beter hoe we onze dochter als beelddenker kunnen ondersteunen.

Judith van Brussel

Google-5-sterren Weer een blij kind

Sinds oktober 2019 is onze zoon Joost bij Monique voor huiswerkbegeleiding. Voordat hij bij Monique startte, was hij in zijn eentje aan het worstelen met taal en spelling. Dat was wel een gedoe. Met de professionele inzet van Monique heeft hij grip gekregen op de chaos in zijn hoofd. Hij heeft geleerd en mogen ervaren dat hij verre van dom is. Dat alles is te leren, bij te schaven. Zijn zelfvertrouwen is gegroeid. Joost vindt de huiswerkbegeleiding fijn, omdat er een ontspannen, vrolijke sfeer is, duidelijke uitleg, en hij wordt continue gemotiveerd door Monique. De lesstof wordt gevarieerd aangeboden: van een officieel dictee tot en met in spelvorm de les. Ook worden de Cito’s samen voorbereid en getraind. Dit helpt Joost. Bij de start van de corona-tijd heeft Monique zich feilloos aangepast en de lessen digitaal aangeboden, deze wijze van lesgeven is niet ten koste gegaan van de kwaliteit. Naar ons als ouders toe is Monique helder in de communicatie, professioneel, vriendelijk en flexibel. Dat bevalt ons prima!

Karin van Veldhoven

Je kind weer laten stralen: reserveer jouw plek direct

Je kind weer vol zelfvertrouwen naar school laten gaan? Met een grote lach op het gezicht en zonder buikpijn, frustratie of het gevoel van onbegrip?
Zet vandaag nog de eerste stap en schrijf je in voor de workshop(s)! Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar per workshop.

Veelgestelde vragen

Waar vinden deze workshops plaats?

Beide workshops zijn online bij te wonen via Zoom. De workshops worden gegeven in kleine groepjes, zodat er genoeg ruimte is voor persoonlijke aandacht en het stellen van vragen.

Wat heb je nodig voor deze workshops?

Zorg dat je onderstaande spullen hebt klaarliggen voordat de workshop start:

  •  Witte A4-vellen
  • Een schaar
  • Een zwarte of donkerblauwe stift
  • Een pen en/of potlood
  • Een goedwerkende computer/laptop (met geluid én beeld)

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is bedoeld voor ouder(s) en kind. Het maakt niet uit of je kind op de basisschool zit of op de middelbare school. De technieken die je aanleert hebben namelijk niks te maken met leeftijd of in welke groep je kind zit.

Het beste is om de workshop te volgen met maximaal 1 kind. Zo kan hij/zij de volledige aandacht erbij houden en is er zo min mogelijk afleiding. Uiteraard kun je – nadat je de technieken hebt aangeleerd – deze ook gebruiken voor de rest van het gezin.

Hoe lang duurt deze workshop?

De workshop duurt max. 1 uur. Zorg ook dat je de gehele tijd aanwezig kan zijn, anders mis je een belangrijk gedeelte van de workshop. Je mag maar 1 keer deelnemen aan deze workshop.

Hoe lang duurt deze workshop?

De workshop duurt max. 1 uur. Zorg ook dat je de gehele tijd aanwezig kan zijn, anders mis je een belangrijk gedeelte van de workshop. Je mag maar 1 keer deelnemen per workshop.

Wanneer wordt deze workshop gegeven?

Als je naar de verkooppagina gaat vind je daar de data van de eerstvolgende workshop.

Waar kan ik nog meer informatie over Monique vinden?

Je kan altijd een aantal video’s bekijken op het YouTube kanaal van Monique. Dan heb je al een aardig idee wie ze is en hoe ze spreekt. Daarnaast kan je ook de vele 5 sterren reviews bekijken op haar Google pagina. Dan kan je zelf nalezen wat andere ouders en kinderen zeggen van haar coaching.

Ik heb nog een vraag die er niet tussenstaat, wat nu?

Als je nog een andere vraag hebt, waarvan het antwoord niet te vinden is op deze pagina, mag je een mail sturen. Als het gaat om een inhoudelijk vraag, mag je deze sturen naar: info@lessons4you.nl. Als het gaat om een technische vraag, mag je deze sturen naar: support@lessons4you.nl en als het gaat om een administratieve vraag, mag je deze sturen naar: administratie@lessons4you.nl. Zo weet je zeker dat je bij de juiste persoon terecht komt en pakken we het zo snel mogelijk op, uiterlijk binnen 2 werkdagen (feest- en vakantiedagen uitgezonderd).

 

Lessons4you logo

Adresgegevens
Kruisakkers 2-2
4613 BV Bergen op Zoom

 

Privacy verklaring

Contact
+31 164 85 49 70
info@lessons4you.nl